Autorádio Philips NX491V

Zpět na přehled všech autorádií


Philips NX491V

vyráběno v letech 1949 - 1951
vhodné do automobilů Aero Minor, Tatra 600 Tatraplan, Volkswagen Brouk






Typický zástupce poválečných autorádií - poměrně jednoduché čtyřlampové rádio, určené pro napájení 6 nebo 12V pomocí mechanického vibračního měniče, s příjmem stanic v rozsahu dlouhých a středních vln.

Nebyl to žádný drobeček - s celkovými rozměry 28x21x16 cm a hmotností 5 kg se jednalo o kus poctivé "kovářské" práce. Kompaktní skříňka v sobě totiž kromě měniče skrývala i reproduktor (bylo však možno připojit i další, vnější). Levým knoflíkem se rádio zapínalo a zesilovalo, pravý sloužil k ladění stanic a k přepínání DV/SV (vytažením, nebo zatlačením knoflíku). Z dnešního pohledu značně vysoká spotřeba 35W nijak nevybočovala z tehdejšího normálu.

Toto rádio se vyrábělo ve verzi určené pro zabudování do palubní desky a nebo pro upevnění pod ní (kromě montážních úchytů byl jiný přední panel).

Rádia podobného typu se přestavují poměrně snadno - ať už na příjem soudobého FM vysílání, nebo na MP3 přehrávač - případně kombinaci obojího. Zvenčí se rádio nijak nezmění a i po přestavbě bude vypadat stále stejně.


Možnost úpravy : informujte se prosím e-mailem...




D I S K U S E
Zde můžete napsat jakýkoliv dotaz, připomínku či zkušenost - obratem bude zveřejněna.

Text komentáře:
Vaše přezdívka:
Kontrola, jestli jste člověk nebo robot :
Je to u dveří a zvoní to. Co je to ?